Rågode julekaker

Foto:Chris Court/Taverne Agency, Styling Steve Pears, Oppskrifter: Leonore Ottink

Ingen steking, ikke sukker og ikke hvetemel, men likevel blir det deilige kaker! Det er nesten farlig å ha dem liggende fordi man må bare ha en til, og en til, og en til. Og poff – er de borte!


Raw hasselnøtt- og daddel-sjokoladetrøfler

210 g hasselnøtter pluss 24 ekstra
170 g svisker
70 g hasselnøttsmør
2 ts vaniljeekstrakt
80 g 70% mørk sjokolade, smeltet
1 ss vegetabilsk olje
170 g 70 % ekstra mørk sjokolade, smeltet.

Ha hasselnøttene i en foodprocessor og kjør til de er finmalt. Ta 60 g av nøttene over i en bolle og sett til side.

Tilsett svisker, hasselnøttsmør, vanilje og sjokolade i foodprocessoren og puls slik at alt blander seg. Rull kuler av en teskje med masse til 24 kuler og legg en ekstra hasselnøtt i hver kule. 

Ha olje og ekstra sjokolade i en middels stor bolle og bland. Dypp trøffelen i sjokoladen, en og en, og la den renne av seg. Strø over med de ekstra, finmalte hasselnøttene og sett trøflene i kjøleskap i 30 minutter eller til de skal serveres.

Disse trøflene holder seg i en lufttett boks i opptil 2 uker i kjøleskap.


I