Rå nytelse

Brownie med 4 ingredienser

6 dl valnøtter

25–30 små, friske dadler

8 ss råkakao-pulver

1 ts salt.

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor, og kjør en liten stund til en fast deig.

Dekk kakeformen med bakepapir. Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen. Sett den i fryseren eller kjøleskapet en times tid, eller nyt den med en gang. Ringle gjerne rå sjokoladeglasur over, se oppskrift.

Alternativ:

Du kan om ønskelig bytte ut dadlene med 5 ss mandelsmør og 4 ss kokosolje.



Sjokokuler med mandelsmør

2 dl kokosmasse

2 dl havregryn

5 ss råkakao-pulver + til å vende kulene i

4 ss mandelsmør

½ dl smeltet kokosolje

3 ss lønnesirup

1 ts salt.

Ha kokosmasse, havregryn og kakaopulver i en foodprocessor, og kjør til det er finhakket. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til en fast og fin deig. Den er klar når du kan forme kuler av den.

Trill kuler av deigen, og vend dem i kakaopulver eller fin kokosmasse. Spis dem med en gang, eller la dem stå en times tid i kjøleskapet slik at de blir fastere.

Tips:

Tilsett dadler, så får du et søtere og mer barnevennlig resultat.

Salt karamellbar

Bunn:

3 dl havregryn

5 ss mandelsmør

2 ss lønnesirup

½ ts salt.

Karamell:

15 små, friske dadler uten steiner

5 ss mandelsmør

2 dl kokoskrem

1 ts salt.

Sjokolade:

1 ½ dl smeltet kokosolje

10 ss råkakao-pulver 

2 dl mandelsmør

3 ss lønnesirup

½ ts salt.

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprocessor, og kjør til en fast og saftig deig. Tilsett mer lønnesirup eller mandelsmør hvis den blir for tørr. Dekk kakeformen med bakepapir, og klem ut deigen i formen.

Ha alle ingrediensene til karamellen i foodprocessoren, og kjør til en jevn og smidig karamellsaus. Fordel sausen over bunnen, og sett den i fryseren til den har stivnet.

Smelt kokosoljen til sjokoladen i vannbad, og visp inn resten av ingrediensene. Hell sjokoladen over den stivnede karamellen, og sett kaken tilbake i fryseren. La den stå til sjokoladen har stivnet.

Dryss saltflak på toppen av kaken.


D