Hyttetur i skjærgården

Foto og tekst: Chris Court



Lange lyse kvelder, gå barbeint på svaberget, bade og henge med venner, latter og mat rundt langbordet ute. Det er dette vi lengter etter hele året: å leve sakte, enkelt, med folk vi liker rundt oss.

Hvorfor ikke invitere noen på middag i dag?

I sommerutgaven, som er i salg nå, får du deilige retter som er enkle å lage - her har du en av dem.




Røket auberginedip med hjemmelagde pommes frites

Til 4 personer.

2 store auberginer

1 fedd hvitløk, knust

1/2 ts malt spisskummen

1/2 ts malt koriander

2 ts tahini

1 ss sitronsaft

Havsalt

Nykvernet sort pepper

2 ss granateplefrø

1 ss finhakkede mynteblader

2 ss hakkede valnøtter

1 ss olivenolje


Til de hjemmelagde pommes frites

1 kg stivelsesholdige poteter, kuttet i opp som pommes frites

2 ss olivenolje

Havsaltflak

Røkt paprika (pimenton de la vera) til strø



Forvarm ovnen til 200°C.

Først lager du pommes frites. Legg dem i en stor bolle og tilsett olje, salt og pepper. Bland forsiktig sammen til de er belagt med olje på alle sider.

Fordel pommes friten på et stekebrett i ett lag. Stek i ovnen i 15 minutter. Snu pommes fritesen og stek i ytterligere 15 til 20 minutter til de er gylne og sprø.

I mellomtiden legger du auberginene på grillen eller direkte på flammen til en gasskomfyrtopp. Snu auberginene hvert 5. minutt til de er pent stekt på alle sider og helt myke, ca 20-25

minutter. Sett dem til side til avkjøling i 5 minutter.

Del auberginene på langs og skrap ut kjøttet og kast skallet. Ha dem i en stor bolle og mos auberginene forsiktig med en gaffel. Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander, tahini, sitronsaft, salt og pepper og rør rundt til alt er godt blandet. Ha  auberginedippen over i en serveringsbolle. Topp med granateplefrø, hakkede mynteblader og valnøtter og drypp over olivenolje.

Dryss pommes fritesen med salt, pepper og røkt paprika og server sammen med dippen.

GOD SOMMER